381 (0)11 26 20 817

Noviteti u stomatologiji

Sertifikat iz oblasti dentalnog turizma

Ministarstvo Zdravlja zajedno sa Stomatološkom komorom Srbije i Privrednom komorom Srbije zajednički kreću u promociju dentalnog turizma širom Evrope i sveta, kako bi naše usluge prezentovali pacijentima iz inostranstva. Veliki..

Read more

Održan 37. IDS u Kelnu

25.03 odrzan je 37. Internacionalni dental Show IDS u nemačkom gradu Kelnu. Zvanicno najveci sajam stomatologije ove godine je ostvario svojevrstan rekord od osnivanja. Naime, sajam je posetilo vise od..

Read more

Preventiva zubnog karijesa

HELSINKI, Finska: Dobrobiti preventivnog zalivanja fisura i jamica i flouridnih lakova, i njihova uloga u prevenciji zubnog karijesa su dokazane u mnogobrojnim naučnim studijama i istraživanjima. Međutim, relativna efektivnost ove..

Read more

Najčešća pitanja o zdravlju zuba u trudnoći

Da li treba izbegavati popravku zuba u trudnoći? Nikako,  ako planirate trudnoću poželjno je sve zube popraviti pre ovog perioda. Stomatološke intervencije NISU kontraindikovane u trudnoći, naprotiv svako  žarište u..

Read more

Bolne afte

Uzrok afti nije još uvek poznat, postoji veliki broj terija o etiologiji afti. Ono što se zasigurno zna je da postoje situacije i stanja koja pogodoju nastanku afti: emocionalni stres,..

Read more

Zubni kamenac

Kako nastaje zubni kamenac i zašto ga je potrebno redovno uklanjati? U našim ustima se nalaze bakterije, koje su deo fiziološke flore, one postoje u ustima čak i kada je..

Read more

Paradontopatija

Paradontopatija ili paradontoza je progresivna i degenerativa bolest potpornog tkiva zuba, koja dovodi do klaćenja i ispadanja zuba. Glavna karakteristika paradontopatije je ogolićenje vratova i korenova zuba, pa zubi izgledaju..

Read more

Škrgutanje zubima (bruksizam)

Bruksizam je stručni termin za prekomerno, nesvesno, stiskanje i škrgutanje zubima, koje se naročita javlja u toku spavanja.  Pri tom aktu dolazi do nefiziološkog opterećenja zuba i njihovih potpornih struktura. ..

Read more
EnglishGermanItalySerbia