381 (0)11 26 20 817

Protetika

Krunicama i mostovima se nadoknadjuju izgubljeni zubi ili deo jednog zuba a koji nije moguće nadoknaditi ispunom tj. plombom.

Postupak izrade protetskog rada kada je u pitanju čista klinička slika sastoji se iz brušenja zuba nosača, uzimanja otiska, i izrade nadoknade u tehnici.

Možemo da Vam ponudimo:

rađene klasičnom tehnikom izrade krunica sa metalnom osnovom
visoko estetske krunice obično se koriste za nadoknadu zuba u prednjoj regiji
osnova je bez metala čime se postiže prirodan izgled a izada osnove je u potpunosti kompjuterizovana
najnovija tehnologija izrade od lakog i čvrstog materijala koji se laserski oblikovan kompjuterskim vođenjem, savršeno prilagodjava brušenom zubu.
Titanijum je biokompatibilan materijal i meko tkivo savršeno prijanje baz ikakvih zapaljenja i iritacija. Čini odličnu i jaku osnovu naročito za mostove sa više članova uz kompjuterski precizno adaptiranje za zube nosače.

 

Cad Cam Tehnologija (computer-aided design and computer-aided manufacturing)

Posebna oblast stomatološke protetike, gde pomoću posebnog programa dizajniramo oblik buduće protetske nadoknade tj. krunica, mostova, proteza, implantnih suprastruktura itd. Ceo postupak izrade je kompjuterizovan. Nakon faze dizajniranja ide faza izrade nadoknade koja se obavlja u specijalnim aparatima, uz pomoć kojih iz bloka željenog materijala dobijamo visoko preciznu protetsku nadoknadu. CAD CAM tehnologijom dobijamo protetske nadoknade vrhunskog kvaliteta za kraći vremenski interval u poređenju sa klasičnim. Sam dizajn je umnogome pojednostavljen, omogućena je izrada mikronski preciznih radova sa odličnom estetikom.

Google+
EnglishGermanItalySerbia